Continuând călătoria noastră în căutarea descoperirii națiunilor europene, am ajuns într-o țară mică, dar cu adevărat convenabilă pentru viitorii investitori imobiliari.
La țară, îmbrățișată de România și Ucraina, protagonistul necontestat al mini-ghidului nostru astăzi este Moldova! Această republică parlamentară are aproximativ 3.500.666 de locuitori, provenind din diferite părți ale lumii. De fapt, în ultimii ani, în ciuda faptului că acest teren este foarte sărac, datorită unui sistem fiscal avantajos și a unui cost extrem de scăzut al vieții, acesta a reușit să atragă un număr mare de turiști care au decis ulterior să se stabilească în această țară.
Cumpărarea unei proprietăți în Moldova ar putea fi o alegere riscantă, dar, cu ajutorul nostru, veți înțelege că beneficiile unui astfel de pas important pot fi variate.
Deci, dacă nu puteți aștepta să aflați mai multe, tot ce trebuie să faceți este să vă simțiți confortabil! Ghidul mini Realigro este pe cale să înceapă! Să începem prin a spune că această națiune a fost întotdeauna obiectul unei dominații străine. 27 august 1991 marchează o dată importantă pentru viitorul acestui stat: independența față de URSS (recunoscută atunci la 25 decembrie aceluiași an). Prezența unei zone plate mari permite economiei locale să în special în sectorul agricol. Subsolul, de fapt, fiind foarte fertil, garantează că agricultura reprezintă 40% din PIB-ul național, prin producția și exportul de grâu, porumb, ovăz, tutun, floarea-soarelui și, nu în ultimul rând (prin viticultură) vinului și producției de vinuri spumante.
Moneda actuală este leul moldovenesc, care corespunde la 0,05 €.
Dar care sunt documentele de acces în Republica Moldova?
Pașaportul poate fi ușor înlocuit cu cartea de identitate, dar numai dacă este electronic. În ambele cazuri, orice document de identificare trebuie să fie valabil cel puțin 3 luni. După 90 de zile, va fi obligatorie solicitarea unei vize. Limba vorbită este limba română, dar, ca întotdeauna, engleza va fi utilă din nou în toate împrejurările. La nivel fiscal, TVA este, în general, în conformitate cu standardele europene (cu 20%), în timp ce taxele pe venit sunt decisiv scăzute, în special cele privind câștigurile de capital, care garantează o conveniență importantă pentru investițiile imobiliare. Și tocmai acum ne interesează: cât costă și unde să cumperi o proprietate în Moldova?
Este posibil să cumpărați o proprietate în capitală, Chișinău, pornind de la 50.000 de euro, și considerând că este cel mai important oraș al națiunii, este ușor de înțeles că confortul este de fapt remarcabil. Nu există lipsă de oportunități și mai atractive, mai ales în orașele mai puțin metropolitane și în zonele periferice.
Ce mai astepti? Tot ce trebuie să faceți este să faceți biletul și să plecați pentru această nouă aventură!